Persoonlijke kwaliteitscoaching

Professionele coach Bergen op zoom

Persoonlijke kwaliteit coaching helpt bij het maken van lange termijn, concrete veranderingen in uw eigen gedragspatronen. Zoals bij elke persoonlijke coach, staat u centraal bij deze professionele coaching. Deze vorm van coaching heeft het meeste potentieel voor verandering, vanwege de zeer persoonlijke aard van zoveel persoonlijke strijd.

Spirituele coaching volgt dezelfde patronen als een persoonlijke coach. De coach zal hard en direct zijn om iets naar boven te halen dat je niet onder ogen wilt zien. Hij zal dit doen omdat hij gelooft dat door te weigeren bepaalde waarheden onder ogen te zien, je alleen maar banger zult worden om ze onder ogen te zien, naarmate ze geopenbaard zullen worden.

Spirituele coaches kijken niet naar je als een fysiek wezen van vlees en bloed. Zij zien het leven als een grotere spirituele ervaring dan louter in het fysieke kan worden verklaard. De spirituele coach gelooft dat er iets anders dan de fysieke, morele en emotionele opwaardering betrokken is bij uw eigen wenkbrauwen en leven dat over het algemeen niet beschreven kan worden in termen die gemakkelijk in het fysieke aangeraakt kunnen worden. Wat een spirituele coach hiermee bedoelt is dat er iets belangrijkers is buiten het leven en de beperkingen van je fysieke omhulsel dan je lichamelijkheid, dan zelfs je eigen identiteit en individualiteit.

Je bent niet je verstand, maar het verstand kan je meer informatie geven over wie je bent en wat je met je leven wilt doen. Om te begrijpen wie je bent, moet je zien hoe de ziel het verstand gebruikt om te identificeren, te herkennen, te begrijpen en te kiezen. Dat deel van je verstand dat zo dierlijk is, is lichamelijk beperkt. Dat deel van je geest is evenzeer gebonden door de andere delen van je lichaam en je geest.

We zijn al uitgerust met levensinstrumenten zoals bewustzijn, emoties en gedachten. Het zijn onze keuzes en beslissingen die onze geest verheffen in het streven naar geluk en het nastreven van een doel. Als ik momenten in mijn leven heb dat ik me onbeheersbaar en onvoldaan voel, zal ik mezelf eraan herinneren dat ik keuzes heb, en het zijn mijn keuzes en beslissingen in het leven die me in staat stellen om mijn geest op te heffen en me in staat stellen om doelen te bereiken. Ik kan de beslissingen nemen om mijn geest te verheffen; en wanneer ik dat doe, is er een verschuiving in mijn gevoelens en emoties die op zijn beurt leidt tot een verschuiving in mijn acties die op hun beurt leiden tot een toename van mijn successen.

De buitengewone menselijke wezens die we zijn, zijn allemaal uitgerust met het juiste gereedschap om alles voor elkaar te krijgen. Het is onze uniciteit die ons dat gereedschap verschaft, wat betekent dat we het juiste gereedschap hebben om in ons eigen leven de resultaten te creƫren die we voor onszelf kiezen. Maar het zijn onze keuzes die deze uitkomsten bepalen en ons zo de omstandigheden verschaffen waarin we blijven doen.

Dit brengt het concept van het bijdragen van je doel aan de wereld en hoe je jezelf definieert als bijdragend aan de wereld in je eigen eerste-persoonstermen. Het betekent dat je je missie uitvoert. Kijk uit naar tekenen overal om je heen als je jezelf verantwoordelijk begint te houden voor resultaten die bijdragen aan je eigen doel. Vraag jezelf dagelijks af hoe goed je je missie eert en hoe goed je jezelf definieert in termen van je doel. Let op tekenen die je vertellen dat je een antwoord bent op de wereld. Hoe meer je afgestemd bent op deze tekenen en de daaropvolgende antwoorden, des te meer zul je merken dat je je op jouw manier beweegt, en alleen op jouw manier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *