De voordelen van relatiecoaching

Relatietherapie Haarlem

Er zijn veel verschillende benaderingen om problemen op te lossen en veel verschillende soorten relaties. Wanneer u in relatietherapie bent kunt u de meest gezaghebbende therapeut inschakelen en weggaan met het beste beeld van uw relatie. U kunt kiezen of u zich richt op uw huidige positie als partner of als gezinslid. Wanneer je werkt met een professionele relatiecoach kies je met wie je werkt op basis van haar professionele reputatie, opleiding en oordelen. Het zwaartepunt in relatietherapie ligt niet bij de moeilijkheden met uw partner. Het is vaak het “wakker worden uit de realiteit” dat wordt veroorzaakt door herhaalde en onopgeloste conflicten tussen partners. Samen kunt u oplossingen vinden voor deze moeilijkheden binnen uw relatie. U zult hierover praten en mogelijkheden vinden om uw relatie te verbeteren om deze waar mogelijk te versterken en veerkracht op te bouwen.

Geen twee relaties zijn helemaal hetzelfde. Als twee mensen kunt u elkaar ontmoeten nadat uw tijd is verstreken, maar u zult niet twee individuen zijn. De persoon die u vandaag bent, is het resultaat van uw opvoeding en uw bestaan als persoon in het gezin dat u in de loop der jaren hebt opgebouwd. Als u uw relatie (of het gebrek daaraan) observeert, bent u een ander mens. U bent uw relaties samen met alle gevoelens en emoties die ermee gepaard gaan. U kunt dit alles veranderen door ervoor te zorgen dat u van uw leven geniet. Na een gesprek over de problemen die niet zullen verdwijnen, komen jullie beiden tot een soort conclusie over jullie relatie en beslissen jullie over de volgende stappen die jullie kunnen nemen. In een workshop relatiegedrag krijgt u misschien een reeks patronen en een suggestie waaraan u kunt werken om die te veranderen. Het is essentieel dat je het niet alleen doet – dat maakt relatietherapie zo’n beproefd en krachtig proces. Als je echt iets positiefs in je relatie wilt doen, is vertrouwen meestal de sleutel, om meer over je partner te weten te komen, moet je uit je eigen weg gaan en hem of haar laten spreken op de manier waar hij of zij zich prettig bij voelt, want dat is de manier waarop hij of zij met jou zal communiceren.

U zult vragen dat gedurende het hele werk met uw relatiecoach u praat over uw ongemakkelijke reacties op uw partner en wat deze reacties veroorzaakte. Inzicht in de relaties van onze partners en andere volwassenen is essentieel voor het succes van elk relatiewerk. Weinigen van ons voelen zich op hun gemak met stilte en afstandelijkheid tegenover onze partner. We willen allemaal het gevoel hebben dat op de een of andere manier aan onze behoeften wordt voldaan. In elke relatietherapie kan u gevraagd worden uit te leggen wat u wilt in het leven, en hoe u de wortels van uw problemen wilt veranderen. U kunt worden aangemoedigd om artikelen over relatietherapie te lezen en het te beschouwen als een alternatief voor het advies dat uw partner u geeft. In feite is het gaan naar een natuurlijke gezondheidskliniek in relatietherapie geenszins een nadeel. Het is onvermijdelijk om conclusies te trekken over methoden die goed werken en methoden die niet goed werken; mensen kunnen bereid raken om verslavende gedragspatronen af te leren en bereid raken om nieuwe manieren van omgaan met anderen te begrijpen en erop te reageren. Samen zult u uw vaardigheden in relatie coaching ontwikkelen.

Lees meer

Holistische psycholoog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *