De feiten over constipatie

Darm problemen Den haag

In dit artikel geven wij u een overzicht van de feiten over darmklachten en de meest voorkomende medische problemen bij mensen met darmklachten.

Bacteriën: We brengen bacteriën in ons systeem via voedsel Eet, asperges, rauwe knoflook, yoghurt, bonen, moederlippen, kunstgebit en dikke darm. Bacteriën blijven niet beperkt tot het verteren van vettig voedsel, maar zitten ook in bakolie en de sappen die daarbij vrijkomen. Dit is typisch voor slechte eetgewoonten.

Wanneer bacteriën in de bloedstroom terechtkomen, veroorzaakt dat irritatie van de darmwand, met ontsteking en spasmen tot gevolg. Darmperforatie kan het gevolg zijn, met als gevolg een urineweginfectie.

Colon: Een gezonde dikke darm beschermt het weefsel dat een beschermende barrière vormt tegen bacteriën . In de colonservice is een goede darmreiniging twee keer per jaar essentieel. Het is niet wat je eet, het is wat je drinkt. Koffie, frisdrank en alcohol staan een gezonde reiniging van de dikke darm in de weg.

De dikke darm fungeert als knooppunt en opslagplaats voor verschillende soorten afvalstoffen die in het lichaam ontstaan. Het houdt afvalstoffen vast, slaat ze op en voert ze af. De wanden van de dikke darm bevatten kleine bindweefsels die slijmcellen worden genoemd. Wanneer voedsel en water de dikke darm binnenkomen, worden zij gesplitst en grondig gescreend om te garanderen dat zij de dikke darm niet fragmenteren. De sfincter van Oddi is de spierklep van de dikke darm. Wanneer de sluitspier van Oddi ontspannen is, zorgt hij ervoor dat de inhoud langs de gladde Por-kogels van de dikke darm naar beneden stroomt.

Simpel gezegd, onze dikke darm beschermt ons tegen infecties. Onze dikke darm is het ingangspunt van ons immuunsysteem naar de vreemde stof. Ons immuunsysteem roept jeuk, colitis mucosa, aderbloedingen, ernstige buikpijn, de ziekte van Crohn en andere westerse ziekten op, om er maar een paar te noemen.

Een ongezonde reiniging van de dikke darm kan een verzwakking van het immuunsysteem veroorzaken en tot ziekte leiden. De doeltreffendheid van een reinigingsprogramma van de dikke darm zal afhangen van de frequentie, van de reiniging en de versheid van het materiaal.

lees meer:

Prikkelbare darm syndroom Den haag | 210

Orthomoleculair therapeut Den haag | 90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *