Coaching als een vorm van communicatie

Coaching leerkrachten

Een typische coachingsrelatie bestaat uit een eerste ontmoeting, feedback, een diagnose, enkele ideeën over hoe iets beter kan, enkele actieverklaringen en dat alles binnen een predispositie voor zintuiglijk relevante feedback (small talk, luisteren naar de ander zonder te onderbreken). De één-kamer business coaching relatie is hetzelfde, maar met een andere setting.

Coaching als een vorm van communicatie. Als we coaching als een zaak beschouwen, kunnen we zien dat het een proces is dat communicatie op drie niveaus inhoudt. De communicatie vindt plaats tussen de coach en de coaches. Op elk moment begint het werk op het niveau van de coach. Tegelijkertijd ontvangt de coaches (de coaches is degene die communiceert met de coach) feedback en ontvangt feedback. Het derde niveau tenslotte betreft de coach, met de coaches en het hele team.

Coaching kan worden omschreven als de manier om te leven. Voor sommige mensen is coaching een opmerkelijke manier van leven. Voor anderen is het een lichtgeraakte methode van leven. Voor sommigen is het een manier om de sterren te zien en voor anderen is het een methode om door de vuilnisbelt te geraken.

Steeds meer van mijn cliënten zijn teleurgesteld door de manier van leven waartoe zij gekomen zijn (ouderdom, kinderen, opeenhoping van schulden, moeilijke relaties, enz.) Dit is natuurlijk juist, want ieder mens heeft verschillende redenen om naar deze wereld te komen, en niet iedere manier om de doelen te bereiken die men wil, zal voor ieder mens geschikt zijn. Mijn cliënten zijn gekomen met hun eigen achtergrond en willen verder met hun leven, terwijl anderen kwamen met minder gemeenschappelijke stijlen en verder wilden met hun leven.

Coaching is een manier om het leven te spelen en ervan te genieten en, het systeem. We kunnen niet altijd controleren wat ons overkomt, maar we kunnen wel controleren hoe we kiezen te reageren op wat ons overkomt en daardoor ons leven ten volle te leven en te genieten van de ervaring die we opdoen. Sommige mensen poeh- poe coachen in de verwachting dat anderen veranderen. Maar coaching werkt niet in een vacuüm. Als dat zo was, zou niemand van ons het kunnen gebruiken. Integendeel, elk individu – volwassen, senior of gewoon betrokken bij het leven – heeft baat bij coaching. Coaching kan een verschil maken omdat elke persoon, of hij het nu weet of niet, kan worden aangemoedigd om hoger te mikken, om te bereiken wat hij wil en om het vertrouwen te hebben om het te doen.

Coachen is niet gemakkelijk omdat we het niet in een notendop kunnen. Coachen is iemand eerlijk weer zijn inzet laten doen, een goede sport zijn, hem eraan herinneren te veranderen en te motiveren om meer te geven, want de winnaar neemt tussen de oren, niet uit de wil zijn.

De meest flexibele personen en de minst flexibele van alle soorten mensen zijn diegenen die goed gecoacht zijn en door de andere kant van de tafel zijn doorgezet. Coaching is meer en meer beschikbaar voor leiders in alle geledingen van het leven. Met de toenemende eisen en de grotere bekendheid, nemen meer en meer van ons het op als een manier om onze eigen doelen en aspiraties te bereiken, hetzij in onze relaties, vandaag op het werk, en ook in ons privéleven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *