Coachen – De sleutel tot effectief coachen

Coach Uden

HET COACHING PROCES:

Er is niet één methodologie om te coachen. Er zijn eerder vele formats of methodes. Ongeacht, wat belangrijk is, is dat we coachen naar een effectief proces, want alleen dan zullen je coaches de coach hebben die ze nodig hebben.

Door effectieve coaching, bereiken kampioenen:

1. meer zelfvertrouwen te tonen,

2. het bereiken van persoonlijke ontwikkelingsdoelen,

3. betere relaties met collega’s en

4. manieren vinden om obstakels te overwinnen.

Als je eenmaal een coach inzet, kun je er een voor het leven inzetten. Als er geen kampioen voor het team is, kan het team er slechter aan toe zijn. Wat uw team ook is, of hun doelstellingen nu op korte of lange termijn liggen, ze zullen ofwel dichter bij hun doelstellingen komen of er verder van verwijderd zijn. In elk geval is het het team dat de koers bepaalt.

DE THEORIEËN VAN COACHING:

~Wat is het doel voor coaching?~Wat is de sleutel tot effectieve coaching?~Waar gaan de coaching sessies over?~Hoe loopt de coach de coach? ~Hoe communiceren een coach en zijn coach?~Hoe verschilt coaching van training?~Zijn er verschillende soorten coaching? Kan effectieve coaching goed zijn voor alle soorten coaching?

Elk coaching proces heeft zijn eigen proces, waarom is coaching dan anders? Laten we coaching vanuit de volgende perspectieven bekijken.

1. beschut en ondersteund tegen een emotionele omgeving: Wanneer mijn cliënt naar coaching komt, voelt hij zich vaak angstig, gefrustreerd, en soms angstig. De cliënt heeft over het algemeen woede tegenover familieleden in de eerste graad, ouders, zakenpartner, enz. Hij zegt zelden ook maar één positief woord tegen iemand in zijn leven. De belangrijkste zorg is om uit de ongemakkelijke, negatieve onschuld van de kindertijd relatie te komen.

Er is een emotioneel vangnet dat de coach aan zijn cliënt biedt. Om te beginnen voelt de cliënt zich alleen; hij heeft alleen de mensen in zijn familie en in zijn directe omgeving die hem helpen om zich beter te voelen. We bouwen dat vangnet van onzeRefocus(to) Coaching Toolbox( Athttp://Definitionofcoaching.comand om het “A harassed but otherwise wonderful person” Cal vertrouwelijkheidscertificaat te nemen). We delen een gelijkaardig levensverhaal voor het begin van onze coaching overeenkomst. Het is een reis samen van het omgaan met onze eigen giftige relatie en het komen tot het accepteren van onze eigen sterke punten.

2. blootgesteld aan een externe omgeving: Wij zijn, voor het grootste deel, geconditioneerd om met elkaar om te gaan en de wereld door onze eigen lens te zien. Dit is ook waar voor onze cliënten. Zonder de hulp van de coach zullen onze cliënten zich vaak afvragen: “waarom”, “waarom ben ik hier”, “niets van wat ik heb gedaan werkt”, enz. Een effectieve coach zal de cliënt door de ongemakkelijke aard van de echte wereld leiden en in het antwoord van dingen laten gebeuren.

3. Carroll *** proceedingsolveskaIn effect is de sleutel tot effectieve coaching de leden van het team in staat te stellen zich op het echte probleem te concentreren, terwijl zij in een veilige omgeving worden gehouden om het in hun eigen woorden en privé te onderzoeken. Hen aanmoedigen om hun eigen coaching journaal te schrijven, samen te werken en te ontwikkelen.

4. Gerichte aandacht van een coach: Wat zijn de sterke punten van het probleem van de cliënt, de gebieden waarop de cliënt zich zeker en gevalideerd voelt, en de terreinen waarop hij moet groeien? De coach ‘repareert’ niets, zit gewoon bij zijn cliënt, luistert en geeft commentaar. Wanneer de coach de taak van het ‘fixen’ loslaat, beweegt de cliënt in zijn eigen volheid. Het is vergelijkbaar met een team van atleten, wanneer een coach een wedstrijd afroept om het team te helpen, roept de coach de wedstrijd af kort nadat het spel is afgelopen. In feite kan de coach zich richten op het belangrijkste, het coachen van de leden van het team en het coachen van het spel.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *